Naujienos
Naujienos
USD Gaisrinės
Jaunieji ugniagesiai
Gaisrinė sauga
Technika
Paslaugos
Kontaktai
Advertisement
Lankytojų skaitiklis
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paminėta Šv. Florijono, ugniagesių globėjo, diena
  Gegužės 4 d. Maišiagalos Houvaltų dvare iškilmingai paminėta Šv. Florijono, ugniagesių globėjo, diena.

   Šventinio minėjimo metu Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič apdovanojo nepriekaištingai ir pavyzdingai pareigas atliekančius ugniagesius gelbėtojus ir jų pagalbininkus.

  „Dėkoju visiems Lietuvos bei Vilniaus rajono ugniagesiams už nepaprastą drąsą, pasiaukojimą ir profesionalumą. Jūsų darbas yra svarbus mums visiems. Džiaugiuosi būdamas šios bendruomenės dalimi ne tik eidamas mero pareigas, taip tiesiogiai atsakant už rajono SPT veiklą, bet taip pat prisidėdamas prie savanorystės stiprinimo ir šios srities klausimų kėlimo nacionaliniu lygmeniu. Brangūs ugniagesiai, linkiu saugios tarnybos bei gražios šventės“, – sakė R. Duchnevič, kuris taip pat yra ugniagesys savanoris.

  Meras taip pat pabrėžė, kad turime stiprinti gaisrų prevenciją ir savanorystę, o savivaldybių ugniagesių tarnybos neturėtų būti naikinamos jas reformuojant.

  Už drąsą ir pasiaukojimą ugniagesiams gelbėtojams dėkojo ir Seimo narė Rita Tamašunienė.

  „Turime stiprinti ir puoselėti savivaldybių ugniagesių komandas, nes jos yra arčiausiai žmonių, tai jie pirmieji atskuba į visus įvykius. Greitas reagavimas neleidžia įvykti dideliems gaisrams, kurie gali sukelti katastrofines pasekmes“, – sakė R. Tamašunienė ir džiaugėsi, kad Vilniaus rajono savivaldybė finansiškai remia savivaldybės ugniagesių tarnybą, išlaikant ugniagesių komandas.

  Šventės metu prie ugniagesių savanorių bendruomenės prisijungė Paberžės parapijos klebonas kunigas Jaroslav Spiridovič, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Vladislav Kondratovič ir visuomenininkas Valdemar Tomaševič.

  Maišiagalos Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje buvo aukojamos mišios už ugniagesius ir jų šeimas. Tylos minute buvo pagerbti žuvusieji Ukrainos ugniagesiai.

  Po vidurdienio Houvaltų dvaro parke vyko gaisrinės technikos bei įrangos paroda, ugniagesiai gelbėtojai demonstravo, kaip ji veikia, bendravo su gyventojais, visi buvo pavaišinti  ugniagesių koše. Skambėjo nuotaikingos  Boženos Krasilovos dainos.

  Baigdami šventę ugniagesiai susirinko šventinių pietų.
 
< Atgal   Pirmyn >

 
©2024 Vilniaus rajono ugniagesiu savanoriu draugija
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.