Naujienos
Naujienos
USD Gaisrinės
Jaunieji ugniagesiai
Gaisrinė sauga
Technika
Paslaugos
Kontaktai
Advertisement
Lankytojų skaitiklis
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vilniaus rajono savivaldybės atstovams įteikti savanorio ugniagesio pažymėjimai ir ženklai

2018-01-11

2018 m. sausio 11 d. priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente Vilniaus rajono savivaldybės atstovams buvo įteikti ugniagesių savanorių pažymėjimai ir ženklai. Norėdami padėti ugniagesiams bei savo pavyzdžiu pritraukti kitus, Vilniaus rajono savivaldybės atstovai dalyvavo mokymuose ir papildė ugniagesių savanorių gretas.

Savanorių ugniagesių pažymėjimais ir ženklais buvo apdovanoti Vilniaus rajono savivaldybės vicemeras Robert Komarovski, Tarybos narys Robertas Duchnevič ir Vilniaus rajono savivaldybės sporto mokyklos direktorius Marjan Kačanovski. Apdovanojimus jiems įteikė Vilniaus rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius Kęstutis Velikianecas.

Vilniaus rajono savivaldybė yra viena iš nedaugelio Lietuvos savivaldybių, kuri aktyviai remia ugniagesius bei kitas organizacijas ir asociacijas, susijusias su šios kilnios profesijos palaikymu. Už prisijungimą prie ugniagesių savanorių ir už nuopelnus gyventojų saugai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Kęstutis Lukošius Vilniaus rajono savivaldybės vicemerui Robertui Komarovskiui įteikė padėkos raštą.

Visi savanoriai ugniagesiai 2017 m. lapkričio mėn. Vilniaus rajono ugniagesių savanorių draugijos Kalvelių gaisrinėje dalyvavo savanorių ugniagesių, padedančių gesinti gaisrus, įvadinio mokymo praktiniuose užsiėmimuose. Po trumpo teorijos įvado kandidatai į savanorius išmoko apsivilkti ugniagesio aprangą, statyti ištraukiamąsias kopėčias bei naudotis gaisrine žarna.

Ugniagesiai savanoriai pasirašė keturių metų sutartį, pagal kurią jie privalės ekstremalių situacijų metu padėti profesionaliems ugniagesiams. Dažniausiai ugniagesių savanorių iškvietimas vyksta telefonu tačiau toks būdas užima daug laiko ir ne visada yra efektyvus. Yra planuojamas naujos programėlės sukūrimas, kurioje visi savanoriai galės užsiregistruoti ir suplanuoti savo laiką, kada jie galėtų pagelbėti gaisro vietoje.

Europos šalyse ugniagesių savanorių veikla yra labai išplėtota ir pamažu tai ateina pas mus. Tikėkimės, kad gaisrų bus kuo mažiau, bet jiems kilus pamatysime ne telefonais filmuojančius ir fotografuojančius žmones, o realiai teikiančius pagalbą ugniagesius savanorius.

Active Image   Active Image   Active Image

Active Image   Active Image   Active Image

 
< Atgal   Pirmyn >

 
©2024 Vilniaus rajono ugniagesiu savanoriu draugija
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.