Naujienos
Naujienos
USD Gaisrinės
Jaunieji ugniagesiai
Gaisrinė sauga
Technika
Paslaugos
Kontaktai
Advertisement
Lankytojų skaitiklis
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos įgyvendinamo projekto atidarymas

2015-09-29

  Sample Image

 2015 m. rugsėjo 26 d. Vilniaus rajono Derliaus šventėje, vykusioje Pikeliškių kaime, Riešės seniūnijoje, Vilniaus rajone įvyko Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos įgyvendinamo projekto „Priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų parengties ir kompetencijų stiprinimas sąveikoje su savanorių ugniagesių formuotėmis, tobulinant gaisrų gesinimą ir gelbėjimo darbų atlikimą“  NOR-LT-VRM-01-K-02-002 finansuojamo 2009-2014 m. Norvegijos finansinio mechanizmo programos LT10 „Gebėjimų stiprinimas ir institucinis valstybės, paramos gavėjos, ir Norvegijos viešųjų institucijų, vietos ir regioninės valdžios bendradarbiavimas“ atidarymo renginys.

    Sample Image    Sample Image

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos kiemelyje šventės dalyviams buvo pristatytos įgyvendinamo projekto veiklos bei planuojami pasiekti rezultatai. Taip pat naujų organizacinių formų bendram visų priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų sukūrimui strategija, tikslai ir įgyvendinimo etapai. Toks projekto atidarymo renginio formatas buvo pasirinktas dėl galimybės pristatyti įgyvendinamą projektą platesnei auditorijai ir siekiant pakviesti asmenis prisidėti prie pilietinės iniciatyvos tampant savanoriais ugniagesiais. Pasak vidaus tarnybos pulkininko Rimanto Steponavičiaus, Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko, šis projektas puiki galimybė sukurti parengiamąją bazę savanoriams ugniagesiams, kurie galėtų prisidėti prie profesionalių ugniagesių komandų.      

Projektas skirtas sukurti naujas organizacines formas bendram visų priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų ugniagesių profesiniam ir fiziniam parengimui bei testavimui, kad  nelaimių atvejais visuomenei būtų suteikiama kuo efektyvesnė ir operatyvesnė pagalba. Nuo 2016 m. vystant ir plėtojant savanorių ugniagesių veiklą, savivaldybėms įstatymiškai pavesta organizuoti  savanorių ugniagesių profesinį ir fizinį parengimą, tačiau sąlygų ir išvystytos infrastruktūros tam tikslinėse vietose nėra, o ir ekonomiškai kiekvienoje savivaldybėje sukurti profesinio rengimo bazes nenaudinga. Tuo tikslu bendradarbiaujant su partneriais iš Norvegijos Karalystės bus remiamasi jų patirtimi sukuriant naujas organizacines profesinio ir fizinio parengimo formas. Atlikus ugniagesybos veiklos Lietuvoje studiją bus nustatytos problematiškiausios ugniagesybos veiklos sritys ir įvertinus tai, bus pasiūlyta organizacinė schema, priemonės metodinei programai, kuria vadovausis  ugniagesius mokantys specialistai. Siekiant apmokyti ugniagesius dirbti sudėtingomis ir kenksmingomis sąlygomis bus įrengtas mobilaus pastato imitacinis modulis, kurį bus galima transportuoti į užsiėmimų vietas, užtikrinant saugias darbo sąlygas profesinio pasirengimo metu bus įsigyti autonominiai kvėpavimo aparatai ir ugniagesio apsauginių drabužių komplektai. Ugniagesių profesinio parengimo testavimui bus įrengta klasė, aprūpinta reikalinga testavimo įranga ir kompiuteriais mokymo ir testavimo informacijos apdorojimui. Šios priemonės ir įranga yra būtina tinkamam priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų darbuotojų parengimui ir saugių darbo sąlygų parengimo metu užtikrinimui. Projekto tikslinės grupės: savanoriai ugniagesiai, jaunieji ugniagesiai, savivaldybių priešgaisrinių tarnybų ugniagesiai ir valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai. Projektas suteiks galimybę skirtingo pavaldumo priešgaisrines gelbėjimo pajėgas parengti bendrai veiklai, dėl ko gerės tarpusavio supratimas, o tuo pačiu ir bendrų veiksmų koordinavimas įvykių likvidavimo metu.

  Sample Image

Renginio organizatoriai džiaugėsi, kad išklausę pristatymo piliečiai buvo aktyvūs, diskutavo ir uždavė jiems rūpimus klausimus.

Jau visai netrukus Vilniuje lankysis partneriai iš Oslo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos. Oslo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai lankydamiesi Vilniuje, Vilniaus rajone, Ukmergėje bei Trakuose parengs ugniagesybos veiklos studiją, kuri tikimasi padės ruošiant savanorius ugniagesius jų kilniai misijai.

 

 
< Atgal   Pirmyn >

 
©2024 Vilniaus rajono ugniagesiu savanoriu draugija
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.