Naujienos
USD Gaisrinės
Jaunieji ugniagesiai
Gaisrinė sauga
Technika
Paslaugos
Kontaktai
Advertisement
Lankytojų skaitiklis
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kalveliuose aptarti savanoriu ugniagesiu veiklos organizavimo klausimai

2015-08-13

  Sample Image

Rugpjūčio 12 d. Vilniaus rajono ugniagesių savanorių draugijos Kalvelių komandoje vyko išvažiuojamasis Priešgaisrinės saugos įstatymo įgyvendinamųjų teisės aktų rengimo koordinavimo darbo grupės  posėdis. Jame darbo grupės nariai analizavo Priešgaisrinės saugos įstatymo įgyvendinamųjų teisės aktų rengimo klausimus dėl savanorių ugniagesių veiklos. Posėdžiui pirmininkavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento  direktoriaus pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas Vygandas Kurkulis.
Susitikime dalyvavo departamento, Zarasų priešgaisrinės apsaugos tarnybos, Molėtų rajono ugniagesių tarnybos vadovai, o taip pat kviestiniai dalyviai iš Vilniaus rajono ugniagesių savanorių draugijos.
Pradėdamas darbo grupės posėdį, jos pirmininkas Vygandas Kurkulis padėkojo Vilniaus rajonougniagesių savanorių draugijai už kvietimą surengti išvažiuojamąjį posėdį jų buveinėje. Šiame renginyje jis informavo  darbo grupės narius, kad didžioji dalis įgyvendinamųjų teisės aktų jau yra priimta, o kiti bus parengti netrukus, nes dar vyksta vidiniai ir tarpinstituciniai derinimo darbai. Be to, darbo grupės pirmininkas pažymėjo, kad nuo rudens bus aktyviau viešinama  ugniagesių savanorių  idėja ir  šalies gyventojai bus kviečiami prisijungti prie savanoriškos veiklos organizatorių.
Susitikimo metu departamento Operatyvaus valdymo valdybos parengties organizavimo skyriaus viršininkas vidaus tarnybos majoras Donatas Gurevičius pristatė Priešgaisrinės saugos įstatymo įgyvendinamųjų teisės aktų rengimo eigą, informavo apie parengtus ir baigiamus derinti paskutiniuosius teisės aktus, taip pat pristatė susitikimų su savivaldybių merais, administracijų direktoriais, bendruomenėmis ir visuomene rezultatus. Savivaldybių ir priešgaisrinių tarnybų vadovai išsakė pagrindines problemas, klausimus, kurie kyla bendraujant su savivaldybių priešgaisrinių tarnybų ugniagesiais.
Išvažiuojamieji darbo grupės susitikimai vyksta  kas ketvirtį ir šis posėdis buvo trečiasis darbo grupės susitikimas, o kitas renginys planuojamas Kauno apskrityje.
Sample Image

 
< Atgal   Pirmyn >

 
©2024 Vilniaus rajono ugniagesiu savanoriu draugija
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.