Naujienos
USD Gaisrinės
Jaunieji ugniagesiai
Gaisrinė sauga
Technika
Paslaugos
Kontaktai
Advertisement
Lankytojų skaitiklis
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Angelų kalva 2012

 2012-09-09

Sample Image   Prieš trejus metus Trakuose, netoli Užutrakio rūmų, buvo atidaryta Lietuvos tūkstantmečiui ir Trakų bažnyčios 600-ųjų metų jubiliejui paminėti skirta Angelų kalva. Joje stovi 29-ios angelų skulptūros iš ąžuolo, siekiančios beveik penkių metrų aukštį. Rugsėjo 9 d. čia buvo atidengtos ir pašventintos dar dvi naujos angelų skulptūros. Tai Sergėjimo nuo ugnies ir Mokytojus globojantis angelai. Didžiąją dalį lėšų Sergėjimo nuo ugnies angelo statybai skyrė Vilniaus rajono ugniagesių savanorių draugija, dalį paaukojo valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai.

Šią iniciatyvą skatino ir rėmė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Angelui sukurti ir pastatyti reikėjo 6 tūkst. litų. Angelą sukūrė prieniškis skulptorius Algimantas Sakalauskas.

Angelų kalva gimė jungtinės kaimų bendruomenės „Užugiriai“ iniciatyva. Ją įgyvendinti padeda žmonių ir visuomeninių organizacijų paaukotos lėšos. Naujųjų skulptūrų šventinimo iškilmėse dalyvavo Vilniaus ir Trakų rajonų ugniagesiai savanoriai bei Trakų ir Elektrėnų priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų darbuotojai.

 Angelus pašventino Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios klebonas Jonas Varaneckas.

  Sample Image   Sample Image   Sample Image     Sample Image

 
< Atgal   Pirmyn >

 
©2024 Vilniaus rajono ugniagesiu savanoriu draugija
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.